Νέλλη Κουβελάκη

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
"Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο"
με τον Παν. Νίκα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ ΚΑΝΕΛΛΑ (ΝΕΛΛΗ)

Η Κανέλλα (Νέλλη) Κουβελακη, γεννήθηκε στην Καλαματα την 02/04/1977. Ο μεγάλος σεισμός που έπληξε την πόλη το 1986, ανάγκασε την οικογένεια της να μετακομίσει στην Αρχαία Μεσσηνη, τόπο καταγωγής του πατέρας της Δημήτρη.

Με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ και στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική του London Center of Management of England, εργάστηκε επι 19 χρόνια στο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα και πιο συγκεκριμένα, στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος στο Κατ/μα Μελιγαλά, ως Σύμβουλος Χρηματιστηριακών Συναλλαγών στην Χρηματιστηριακή Εταιρεία “Med Finance - ΣΙΓΜΑ ΑΕΠΕΥ” Kατ/μα Καλαμάτας και Κατ/μα Μελιγαλά, ως Υπεύθυνη Τμήματος Χορηγήσεων Ιδιωτών Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου (συγχώνευση με MarfinBank) νυν Τράπεζα Πειραιώς, ως Προϊσταμένη Τμήματος Λιανικής Τραπεζικής με δικαίωμα Α υπογραφής στην Attica Bank Κατάστημα Καλαμάτας.

Από τον Απρίλιο του 2017 έως και σήμερα, τελεί χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Φάος» με έδρα την Καλαμάτα. Ως Κοινωνικός Επιχειρηματίας πλέον και μέσα από τον πολυχώρο επιχειρηματικότητας και πολιτισμού «House by Phaos» τον οποίο διευθύνει, παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής επιχειρήσεων σε νέους επιχειρηματίες και start up επιχειρήσεις, συνεργαζόμενη με ένα σημαντικό δίκτυο συμβούλων σε όλη την Ελλάδα. Επίσης διοργανώνει πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις εντός του χώρου, ενώ σε συνεργασία με φορείς συμμετέχει σε μεγάλα και σημαντικά έργα που λαμβάνουν χώρα στη Μεσσηνία, με σκοπό τη διασύνδεση του πολιτισμού με την καινοτομία και την παγκόσμια προβολή του νομού Μεσσηνίας.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων σχετικών με, Τουριστικά και Πολιτιστικά Θέματα, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα, Χορηγήσεων, Ηγεσίας – Management, Marketing, Οικονομικών αναλύσεων, Ασφαλιστικού Συμβούλου, Χρηματοοικονομικού Συμβούλου, Σχολής Γονέων, Προσωπικής Ανάπτυξης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης, Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, Ψυχολογίας

Εκτός άλλων πιστοποιήσεων από ιδιωτικούς φορείς, έχει λάβει πιστοποιήσεις της ΤτΕ σχετικές με “Επενδυτικές Υπηρεσίες” και “Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης από εγκληματικές Δραστηριότητες & της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας”

Έχει πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (επίπεδο Β2), βασικές γνώσεις Γαλλικών και άριστη γνώση Η/Υ. Επίσης πολύ καλή γνώση μουσικής.

Σχετικά με τις κοινωνικές της δεξιότητες, έχει έντονο το πνεύμα της επικοινωνίας, της ομαδικής συνεργασίας, του εθελοντισμού, της κοινωνικότητας, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης.

Από πολυ μικρή ηλικία, συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με σκοπό την προώθηση του θεσμού του εθελοντισμού και τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Έχει λάβει μέρος σε μεγάλες δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την εξωστρέφεια της Μεσσηνίας, όπως TEDx Kalamata, Wheeling2help, Ιθωμαία, IronMan κ.α.

Είναι μητέρα δυο παιδιών του Ηρακλή 10 ετών και της Αθηνάς 6 ετών , σύζυγος του επιχειρηματία Χρήστου Τόλια και ενεργός πολίτης.

Για την ίδια, ο τόπος καταγωγής της, η πόλη που ζει με την οικογένεια της, η Μεσσηνία και η ευρύτερη Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ωθούν καθημερινά σε δράση για την ανάπτυξη τους κάτι το οποίο αποδεικνύει επι σειρά ετών.

Μέσω της υποψηφιότητάς της στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον Παναγιώτη Νίκα, προτεραιότητά της, είναι η συμβολή της στην υλοποίηση μεγάλων και σημαντικών έργων που θα ωφελήσουν την βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της καινοτομίας.

Η καινοτομία ως μέθοδος και ως διαδικασία επίτευξης στόχων σε όλους τους τομείς (επιχειρηματικότητα, προσβασιμότητα, πολιτισμός, τουρισμός, περιβάλλον, διαδικασίες) μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ολοκλήρωση των σχεδιασμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα από μία σειρά από παράγοντες και άτομα τα οποία αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Ρεαλιστικά σχέδια, υλοποιήσιμα που απαιτούν διάθεση για δουλειά, νέες τεχνικές και συνεργασίες ώστε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να λάβει τη θέση που της αξίζει στο εθνικό και παγκόσμιο χάρτη.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram